Susu kambing

Hai mommies, boleh share tak susu kambing apa yang takde rasa /bau kambing. Saya tak makan kambing . Saya dh beli karihome mama tapi semalam baru sesudu dah keluar balik.. tak boleh teruskan😢 atau mungkin boleh share selain susu kambing, apa yg bagus utk diminum ketika mengandung ni. Terima kasih#firstmom

8 Balas

saya minum susu soya ja beli banyak² minum hari² susu soya pun bagus untuk baby dalam kandungan... mak saya pn amalkan masa mengandung adik saya sekarang adik saya dah 3thun kulit seputih susu soya dia pun jadi saya pan tgh amalkan minum susu soya untuk kndungan saya🫣

minum susu hl tu sudahhh. gula x tinggi ade extra folic acid. xde beli je susu tepung biasa, nespray ade, dutch lady ade. xyah la nak paksa2 diri telan benda yg xboleh telan. buat susah bdn je. susu mengandung pon ade nurse xbgi mnum, sbb tinggi gula, high chances utk gdm.

1y ago

sya dh beli anmun nurse x bagi minum sbb kandungan gula tinggi, takut nnti gdm naik. sya minum sikit-ii tu pun kurang manis. suggest 3 sudu tpi sya buat 1 sudu stgh je tu pun dh memadai. rasa mnysl beli pun ada

sis, cuba tgk kat fb atau tiktok suplement calsium amway. nm dia CalMagD..sis mkn suplement tu. bkn sj dpt manfaat calcium, magnesium pun dpt dan juga vitD. nk beli ngan sya pun blh sis. meh sya bantu.

doc kate klau x boleh minum susu, beli calcium je.. tnye kat farmasi calcium utk org mengandung .

2y ago

Okay sis, baik.. saya hanya boleh telan susu yg takde lactose / rendah lactose. Tu cuba susu kambing, sekali terus tak boleh masuk. Nanti saya cari kalsium Supplements! Thanks ya

cuba sawanah koko… xda rasa susu sangat.. sy minum tu jer.. hb pn cantik 13..

sy minum susu wildan original. alhamdulillah sedap xde rs hamis.

try susu kambing perisa kurma sedap sya dh try kurang manis

susu juna