Bersalin hospital Shah Alam

Hai mommies! Ada tak dekat sini yg bersalin bulan december dekat hospital shah alam? Boleh share pengalaman dgn kami yg bakal melahirkan disana? #ingintahu

6 Balas

Saya bersalin dekat Hospital Shah Alam tapi bulan September... Saya kena tahan dekat hospital sebab air ketuban kurang & tiada bukaan langsung. Kena induce pagi sebelum bersalin. Sebelum masuk wad kena buat RTK test. Seeloknya jangan bawa barang banyak sebelum di tempatkan di wad sebab nak menunggu giliran katil kosong lama. Wad 8A selalu penuh, mungkin di tempatkan di wad 8B. Saya kena tunggu 12hb & 13hb baru dapat katil. Semua nurse & doktor peramah & sangat membantu. Kalau pakai barang kemas macam rantai, cincin, subang, gelang pastikan da buka simpan dekat rumah sebelum masuk wad. Tandas dekat dengan katil. Jangan bawa barang banyak, barang sendiri untuk nak discharge je. Barang baby macam pampers lebihkan. Baju untuk discharge je tak apa sebab baby guna bedung & baju hospital juga. Nak tukar boleh je. Air panas akan disediakan tiap pagi macam pukul 5-6 & nurse letak dekat meja sebelah katil. Bawa gelas nak minum je & makan ubat nanti. Bawa maternity pad / overnight pad yang senang nak bersihkan. Paling lama pun dekat wad 2-3 hari je lepas bersalin. So, tak payah bawa barang banyak2.

1y ago

Baju baby untuk discharge seeloknya macam dalam gambar. Sarung tangan tak perlu sebab baju ni boleh lipat kalau tak nak guna sarung tangan. Lepas itu topi untuk baby. Bawa nursing pillow untuk bawa baby balik nanti.

better pergi htar klau taknak tunggu lama. mcm kakak saya kena serah diri di hospital shah alam 22/12/2022. tunggu dari pkul 1ptg smpai pkul 10mlm bru dapat katil. dapat 2nd class 3hari 2mlm rm420. masa bby dah keluar doktor & nurse terlupa uri belum keluar. nasib abg ipar tnya pasal uri bru teringat terus dorg sruh abg ipar keluar dan seluk ambik uri. sampai skrg kakak saya masih sakit kesan dri tu. saya due date akhir bulan 1. masih dilema htar ke shah alam.

11mo ago

ya Allah sama pengalaman dengan saya .. tahun 2021 . sya bersalin normal tnpa koyakan . tp dorang lmbt kluarkan uri saya tnggu 1jam lebh sb tngggu doctor yg spatutnya kluar kan uri . smpai lah ada doctor lain lalu and tnya and dia dah cept2 kluarkan uri tp dah naik atas .tp dorang try jugk . kena seluk smpai berpuluh kali tuhan je tahu sakit nyaa.. smpai laa msuk operation untuk kluarkan uri .. kalau syaa tau last msuk last operation saya minta dri awal trauma sgt kena seluk mcm tu

Assalamu’alaikum mommies semua.. sy 3x 2 bersalin 1 keguguran n ketiganya proses di HTaR Alhamdulillah bg sy semua ok menunggu x lebih 30mnt nk dapatkan katil.. discharge ambil masa sikit sbb security sana sana tinggi utk elak baby tertukar ke apa la kot..bill sy utk dua2 anak less 210.. anak kedua saya aug last year.tu sekadar perkongsian harap membantu para mommies semua.. semoga semuanya selamat utk kalian.❤️

, ,hai mummy 🤗 jangan lupa daftar dan dapatkan sample pampers jenama merries ni, kualiti die paling best diantara jenama yang lain 😍 dapatkan disini🤩 https://www.merriesfamily.com.my/r/OWVIFX #sampelpampers #samplepercuma

Ha saya pun planning nk beranak dkat hosp shah alam. Nak tahu jugak. Kna ada bukaan dulu bru diterima ke cane

1y ago

mcm sy bersalin kt hos S.A mse pergi tu bukaan bru 2cm dia sruh blik smula ptu lepas dua hari keluar lendir putih tu sy pergi blik dh 4cm bru kne tahan

nak tahu jugak