scan

Hai momies,sy dah 10w1day,smlm pergi scan dkat kk,xp doktor ckp x nmpk lagi sbb kecil lagi,adakah ni normal?ada momies lain penah go through situasi mcm saya?share sikit,risau saya?

11 Balas

Sma sis . Disebbkan period tidak teratur jadi susah nak tgok due mana satu.. jadi nnti 2 minggu sekali saya pg scan sbb nak tgok brpa cm bby.. kalau ikut kiraan sendiri 13w6d,tp dr kira 12w6d xsma kiraan saya pula .

Dia bergantung pada besar bby mingkin.. Sy scan 7weeks++ dh nmpk jantung dan kantung.. Alhamdulillah.. In shaa Allah lagi dua minggu awak scan mesti kan nmpk semuanya.. 😄

Normal sy pn mcm ni mula2.DR bagi appointment lg 2mnggu utk scan balik. Alhamdulillah nmpk janin dgn heartbeat dia.Dlm 7-8w mcm tu la baru nmpk dia .

Norml tu insyaa allah. Lain kndugn xsmua sme sy 8 mnggu dh bole nmpk.. doa yg baik2 yew.. insyaa ALLAH..

Normal tu awkk..sy dh 12w pn still xbrpe jelas ...baby kecik...mnggu dpn kena scan lgii..

Blh tgk gmbr scan sis kah? Sebab sy 8 weeks pn xnpk baby lg.. 😔 sis is risau

4y ago

In shaa allah amin sis🤩

Pernah sis.. minggu ke 11 baru nmpk janin dlm kantung 😊

4y ago

Oky sis 🥰..

Normal sis.. Nnti byk week sikit nmpk lar janin

Awal lagi tuu sis..takpe..doakan jew

12 week baru boleh nampak bby