bersalin hospital swasta

Hai momies siapa ada pengalaman checkup kat kk,,tapi nak bersalin kat hospital swasta✋ bole share ckitt😁

5 Balas

Saya🙋🏻‍♀️Saya buka buku pink KK dan checkup situ sampai kandungan 25 minggu tak silap saya. Lepas tu terus saya refer hospital swasta yang saya nak bersalin tu. Sebelum sambung checkup di hospital swasta, awak kena inform nurse dan sign form untuk record yang kita tutup buku pink KK. Tapi lepas bersalin nanti kena inform KK juga untuk record mereka sahaja. Nak bersalin hospital swasta, awak kena buat appointment dulu. Perlu ada 2 atau 3 kali checkup ikut procedure hospital yang awak nak. Itu sahaja 😊

12mo ago

Tambahan: Tutup buku KK ni kalau awak dah taknak continue checkup di KK. Kalau nak continue tak perlu tutup.

Sy pun buka buku di kk. Then bersalin kt swasta. Masa sy checkup kt swasta time tu 28w. Walaupun dah checkup swasta. Sy still continue checkup kt kk. Sbb syarat bersalin kt swasta kena 3x checkup dkt sana. Then depa akn rujuk maklumat kita juga guna buku pink kk tu. 2nd appointment untk checkup swasta masa 34w pula nnt.

Saya check kl sampai 36w lepas tu sambung private je terus sampai bersalin. Nurse pun akan tanya kita bersalin kat mana and kalau bersalin private memang hujung2 tu dia suruh follow up dengan hospital yg kita nak bersalin tu nanti. Dua2 anak saya check up kk bersalin private.

12mo ago

And lepas bersalin saya bawak anak check up kk balik.

Swasta biasanya kena dtg checkup jugak kt sn hujung2 tu maybe week 30 ke atas kalau xsalah. Then smbung je checkup swasta smpai bersalin. Kalau nk smbung kk lepas bersalin pn blh

sy plan nk bersalin kt swasta...so sy pegi check up dua² tempat...swasta sy pegi ms 20w+..tp sy tetap pegi kk ikut date appointment...