Heartbeat janin laju

hai momies semua. saya da 31 week. semalam ada checkup kk then nurse kk kata heartbeat janin laju sampai 174. refer doc terus doc bagi surat refer ke hospital. di hospital buat ctg then doc cakap heartbeat okey saja. mybe masa check tu baby tengah aktif. hari ini baby kurang aktif sangat pulak. pagi tadi ada juga lepas breakfast non stop then selepas tu ada juga pergerakkan tapi tak macam semalam sampai senget2 perut masa buat ctg tu. adakah normal? #firstbaby

2 Balas

Biasa kalau baby dalam perut ni saya lebih kepada ikut instinct sendiri. Kita lagi tau pergerakan biasa baby. Kalau lain sikit saya sendiri akan terus refer ke dr. Tak salah untuk lebih berjaga2 😉

hanya awak saja yg boleh tau pergerakan baby awak mcm mana. kalau awak rasa benda tu abnormal lain drpd biasa terus je ke klinik ataupon hospital okay☺️