pedih ulu hati setiap kali tidur malam

Hai momies semua , nak tanya . Sekarang saya tengah pregnant kembar . Setiap malam bila time tidur saya akan rasa pedih ulu hati . Minum air pun tak jalan . 5 minit sekali mesti akan terasa sakit balik kat ulu hati . Tinggi kan bantal pun tetap sama . Ada cara lain yang berkesan untuk reda kan pedih ulu hati ketika tidur ?

2 Balas

Yg sye penah dgr nurse kk ckap, klau nak elakkan rse pedih ulu hati, malam sebelum tido amalkan minum susu. Susu ade kandungan yg boleh neutralkan ph dlm perut. Lagi stu, 2 jam sbelum tidur elakkan makan mkanan berat2. Lepas mkan, jarakkan at least 1 jam bru baring. Smoga membantu 🤗

Klu lepas mkn kena tunggu dulu jgn terus baring bagi makanan turun tp klu dh cuba mcm ni still jadi lagi blh bagi tau dr. Nnti dr akn bagi ubat putih mcm ubt gastrik mkn ubt tu sebelum mkn. Insya allah lega ☺