Baby 6 months

Hai momies. Baby sy nak masuk 6m next week , nak tanya bila baby dah start makan kita kena pastikan baby berak hari2 ke atau mcm mana? Kalau mcm skrang dia susu so kalau seminggu xberak pun xpe. Nie sbb da makan, kita kena pantau berak dia mcm mana? Warna najis dan tekstur najis pula bagaimana? #firstmom

1 Balas

Normally baby klau bg bbur 0 dlu. Najis mcm bg mnum susu. Klau start bg puree cth puree lobak. Njis dia akan jd mcm ap yg dia mkn. Jd oren. 😅 utk bab kerapan berak tu.Nty sis tgokla baby sis mcmna. Sbb baby sy msa dia mnyusu sblum 6bulan pernah jugak bbrapa kali xberak smggu. Tp lpas ja start mkn. Mmg akan berak at least skli. 😊

5y ago

Ohhh mcm tu .. aah tula kakak sy pun ckp benda yg sama kalau anak dia makan sayur banyak taik warna hijau 🤣 oo kalau makan bubur 0 taik sama mcm susu eh kiranya taik dia bukAn taik keras la ye?