Anak x berak

Hai momies.. anak sy berusia 2bulan17 hari, dia x berak since semalam, dia minum susu badan campur dgn formula, dah sebulan minum similac x pernah sembelit, tapi tiba2 semalam dia x berak dan harini pun belum lagi.. risau pula mommies.. kencing smua ok, dan dia balik2 kentut😅

7 Balas

anak saya pon..2 bulan jugak..minum lactogen..5 hri bru berak..sekali berak bnyak ya amat..busuk ya amat🤣..warna hijau pekat taik dia..risau sngt..tapi kentut sendawa ok..doc kata xleh bgi ubat apa..kena tggu jugak dia berak dan tukar susu..sekarang sya tgah try dutch baby..tapi sehari jugak dia x berak...kalau dutch baby xok..saya nak try dupro pulak..

1y ago

ooo rm berape ye

ank sya smnggu skli berak .. skli berak xpyh ckp mmng bnyk la .. lpatu kentut dy mmng busuk 😆.. ni dh sbln mcm ni .. sya tnya doktor dy ckp normal klau dy kntut dn kncng kerap ok … tp sya frst mom biasa cma rsau tkut ank knapa…

Kdg klu dia menyusu sikit mmg lambat nak berak, mcm anak sy klu dia kerap menyusu mesti dia berak tp klu 1 hari tu dia byk tido dan kurang menyusu lambat sikit proses dia nak membuang tu

Normal je baby 2 bln tak berak hari2 sbb campur susukan cuma pantau jgn lebih 5 hari. Baby sy pun mcm tu jgk. Pg klinik dr bgtau normal. Janji ada kentut tu tanda usus dia ok

samalh sy. smlm masa tukar pampers sy basahkan kapas letak kjp kt tmpt berak dia pastu trs klr🤣 try lap2 guna tisu basah ke tengok masa dia kentut tu

sama lah. anak saya 2 bulan juga dah 2 hari tak berak dan kentut2 je. Dia fully fm. risau jugak ni.

Mungkin anak kau masuk angin di perut.. Cuba lah sapu minyak air putih..