cucuk depo

hai mom.. nk tnye..selagi period tak lebih 15 hari.. masih normal ke.. effect inject depo.. ni kali pertama inject depo.. 2 bulan lepas cume keluar coklat2 je.. ni da nk masok cocok ke 2 bulan 12..mule keluar darah fresh macam period.. da masok hari ke 7..risau #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

Pngalaman sy...msa first cucuk msih dlm pntng sbln cek baby sy ccuk trus then lpas tu drh nifas merah blek pdhal dh nk kering..mngkin sbb effect ccuk tu. Dkt 60 hri darah kering..lbih kurng semnggu lbih mcm tu period dtg. Brterusan smpai lbih kurg 20 hri mcm tu..lps tu stop... Ccuk kali kedua..period jgak tpi skit² lbih kurng 2mnggu. Lps tu stop. Ccuk kali ke 3 period 4 hari je then stop lbh kurng 2bln mcm tu stop pstu period blek skit² smpai 7hri kot. Lps tu stop smpai skrg xde period lagi. Effect depo pda sy...brt bdn brtmbah..Kne kawal slera mkan skit. 😆😆 Sbb mlut asyik trasa nk mngunyab je. 😂😂 Ni pngalaman sy la...atas bdn masing² ade yg sesuai ade yg tak klau rsa was² bleh mntak nasihat dktr. Ckp period brterusan. Nnti ade la rwtan dia n if xsesuai jgak dktr akn nshat guna kaedah lain. 😊

1y ago

Ooo...dktr sruh cuba ccuk kali ke 3 la mcm tu ya. klau masih sama mksd nya depo xsesuai la dgn sis. klau tkot nk mkn pil cuba guna iucd. Sy pon xbrani mkan pil tkot lupa sbb tu brsabar je dgn depo even bdan naik. 😂😂 nnti nak cuba kawal slera mkan. Jgn diikutkn sgt anak tekak ni. 😅😅

sebenarnya haid tak lebih 15 hari tu normal je. tapi kalau puan risau kesan dari cucuk depo, boleh bgtahu nurse ya.

dah gtau misi ke ? kalau dia period berpanjangan , better gtau misi ..