Perut kerap mengeras pada 30minggu

Hai mom. Nak tanya pada yg dah ada pengalaman atau yg dah tahu. Kite ni firstbaby tak ada pengalaman 😭 saya baru 30minggu esok genap dah 31minggu. Tp perut asek mengeras. Rasanya dalam sejam tu lebih dri 5 kali agaknya 😭 bila baca artikel tanda² nak bersalin. Tapi due kita bulan 11. Lambat lagi. Dah 2 hari gini aje. Semalam okey sikit. Harini kerap sgt dri pg td smpai la ni tak henti² mngeras. Setakat ni belum ada apa² cairan darah keluar lagi. Adakah perkara biasa perut mengeras terlalu kerap ?? Atau ada apa² masalah ? Risau lahh 😭 #firstbaby #seriusnanya #bantusharing #1stimemom #mommybuntu #jangandibully

1 Balas

sy pn 30 weeks. kdg2 mengeras jgk. cuba rehatkan bdn bila perut mengeras.. kne pntau jgk pergerakkan bby. klau xsure, g hospital trus..