Susu badan

Hai all mom 👋🏻 Nak tanya kalau first time pregnant bila susu badan akan start keluar ye ? Lepas dah bersalin ke ? Sebab baca ada juga yang 3rd trimester dah keluar susu. Tapi saya belum lagi keluar susu badan. Tq in advance 🫰🏻

3 Balas

sy pula baby tak nak mnyusu sbb lahir saja terus msuk nicu.. sentuhan ibu anak skjap je.. 2 hari dy mnum susu formula dgn nicu.. skli sy dtg bg direct breastfeeding, dy mnyusu skjp je lps tu buang 😭 bengkak da

selepas bersalin susu akn keluar by itself. jgn risau. yg penting ade demand and supply.

hi awak boleh refer dekat link sy share ni https://vt.tiktok.com/ZSRvjRUto/

1y ago

awak tak perlu risau. sejurus kelahiran bayi awak, cepat2 directfeeding baby okay. rangsangan dr baby awak akn membuat kn susu badan tu keluar. dan kerapkan menyusu baby awak. Faham konsep demand dan supply. pasti awak berjaya susukan baby smpi 2tahun. pastikan org sekeliling awak terutama husband awak support awak☺️