Cara minum gula..

Hai mom hari ni da dua kali gagal minum gula...hri jumaat ni nak kena minum gula blik yg ke 3 kli...anytips spya tda muntah...morning sicknes sis tda lr brpa truk smpai xlalu makan..tpi tu la klo minum tlmpau tawar nk muntah apa lgi tlmpau manis....trouma sda gara² blik² mnum gula tapi gagal...#seriusnanya lps minum gula tu mcm ada gas dri perut mw kluar dri mulut brusaha tarik napas spya xtrmuntah pun sma jga tda dpt tahan...😥😥😥

1 Balas

Mlm sblm tu pastikan puasa, jgn ngelat sbb klu perut ada isi mmg sng muntah semula. Klu blh dtg awal so dpt air yg suam2. Dan set dlm kepala siap2 yg air tu mcm air biasa. Klu dpt minum sekali teguk, minum terus jgn benti. Klu xblh, ambil nafas & minum. Lps habis minum relax dlu, jgn terus bngun..sbb ada rasa pening 2 & gas. Dh ok baru cari tmpt duduk & cuba bau minyak angin / minum sikit air mineral bg hilang rasa manis (bukan minum bnyk ya). Then rehat saja.

2y ago

mmng puasa dri smlm..mungkin sbp sis jnis xboleh perut kosong waktu pagi jadi muntah balik air gula😂