gastrik semasa hamil

hai mamy semua nak tanya ada x yg pernah kene gastrik semasa hamil pedih2 dkt ulu hati mcm tu

3 Balas

Simptom normal tu. Kalau teruk, boleh jumpa doktor dapatkan ubat di klinik. Home remedy, Elakkan makanan dan minuman yg boleh cetuskan pedih Ulu hati, makan kerap tapi sedikit, jaga postur dan senam sesuai kehamilan

sy kerap heartburn time nak tido. seksanya takleh lena. last2 sy minum susu, baru lega sikit. kena elakkan makan pedas, berminyak dan jgn biar perut kosong. nt kalau perut mcm ada angin, mesti start nak pedih ulu hati..

sy skrg kerap rasa mcm tu..kdg mlm nak tdo pn masih rasa mcm tu..x suka sgt dgn rasa pedih2 ulu hati ni kan..dlu msa pregnant anak 1st rasanya mcm x penah kene gini

1y ago

btl saya anak 1 n 2 xda mcmni anak ke 3 mcmni nak tdo pn suaah pedih2 ulu hati