buasir selepslas bersalin

hi.. sy nk tnye mommies dlm ni.. ad x yg berpengalaman buasir selepas bersalin. sy selamat bersalin pd 11/6 yg llu.. sy kena buasir dah nk masuk 3 minggu.. sangat sakit n ssah nk jage diri sndiri n bby.. nk dduk sakit sgat2.. ad x yg ad tips nk sembuhkan buasir ni.. sy dah beli ubat sapu dekat farmasi tp xde perubahan pon🥲 tlong sy.. dah xthan sgat2.. nk urus bby lg pstu ank yg umur 3 thun lg.. stress sgat.. dah berminggu2 than sakit😭 #ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

sis dah Tanya doktor ke? saya pun melahirkan 11/6 juga dan ada buasir luar. memang sakit dan rasa stress nak jaga Luka bersalin Dan buasir lepastu nak urus anak. tambah pulak nak susukan anak saya selesa duduk berbanding baring . kalau jumpa doktor dia akan bagi ubat tahan sakit dan ubat krim untuk masukkan buasir tu. sekarang buasir saya still ada cuma dah tak sakit macam haritu. banyakkan makan sayur, limau, pisang.kalau boleh makan sup2 panas. minum air suam banyak2. semoga dipermudahkan sis..

pemakanan sis ade jage x ? mkn mknan yg berkhasiat bykkan sayur2an dan buahan. elakkan pedas , elakkan kena sembelit. klau xde perubahan , sis elok pergi klinil untuk rawatan, tp nti die akan tgk dlu buasir sis 😅 pstu diorg akan bg ubat untuk mkn klau bukan tahap yg teruk. sbb sy pon ade buasir tp x de lah sakit. risau sbb buasir ni die ade tahap juga. elok sis dpt kan rawatan.