Ade tips tak?

Hai mami2 semua! Sy tgh pregnt 8weeks. Alahan sy teruk. yg paling xbest ya.. sy xbole masuk bilik air.. masuk bilik air je loya mesti muntah.. apatah lagi nak gosok gigi cuci muka semua.. mami2 ade tips tak mcmana nak atasi masalah ni?#pregnancy #advicepls #pleasehelp

12 Balas

sy ms mula2 1trimester sm la xboleh mkn lgsg..terus muntah..minum air kosong pun muntah, bau bilik xboleh, bau baju lps basuh, bau husband pun xboleh..hihi.. jenuh tahan smpai la masuk pertengahan trimester ke2, lama berbulan gak asyik muntah keluar masuk wad sbb byk hlg air dlm bdn..mcm2 petua cb still xok, so kn hadap je la smpai hlg sendiri😅

3y ago

Haha ok lagi. Sy tak pakai trus softerner. Simpan la lpas branak nnt baru pakai. Hahaha. Pdhal slama ni mmg suka baju bau softerner wangi2. Skrg sy sapu mnyk kelapa kt perut. Lebih2 sy sapu kt baju baru sy pakai lpas mndi bagi kurg bau sabun. Bau mnyk klapa organic boleh kurg kn morning sickness tau.