Sakit pinggang dan tulang punggung dah 3 hari

Hai mami semua.. skrg sy pregnant 28w minggu ni dan pregnant anak yg pertama.. sejak masuk 28w ni sy selalu sakit pinggang kadang masa rukuk solat nk bngun dari rukuk tu sakit sangat.. boleh X sy tau knape? Ada x mami2 yg pernah jd mcm tu? Dan APA yg mami bt untuk legakan sakit pinggang.. sebab nk letak minyak panas xboleh kan.. #firstmom #ingintahu #firstbaby

7 Balas

normal, kejang urat tu...saiz baby membesar dan berat bt tarikan otot smua jdi tegang... mlm sblom tido mintak lh suami urut sikit ii bhgian punggung, peha, betis, tapak kaki... sapu minyak panas sikit , lepas tu tido pakai stokin, jgn biasa kn tidur sejuk ii

1y ago

letak minyak panas boleh tapi jgn kat kawasan perut... stakat sapu kt kaki , peha, betis tu boleh lah

sama 28w..sis due bila? sy hri tu kena mcm tu jgk..klau dh bring bila nk pusing kanan@kiri ase sakit sgt..nk bgn pn sma..kdng smpi kram😅msa blek kg bln lps srh k.ipar tlg urut..bru la ase lega skit..

1y ago

sy due insha allah 5/4

Saya tengah merasainya sis😊 katanya memang biasa begitu sebb baby makij sihat🤗 kena bnyk jaga posisi esp nak baring tu letakkn bnyk bantal. Nak sapu minya area kaki betis je blh

1y ago

semoga kita sama2 dpt harungi semua moment2 Indah ni🤗

Itu normal , tapi kita kena selalu buat senaman kagel , mcm saya So far Alhamdulillah ok … Try letak minyak bidara pon boleh Jgk … or Try beli youbaby Cream …

1y ago

minyak bidara tu panas x awk

sy 27 week pun rasa gak, klu sakit sy solat duduk.. pusing kanan tak kena kiri tak kena, sy suh suami urut2 belakang je, lega la sikit..

1y ago

itu la.. mlm2 nk tdo mesti duk pusing2 dulu baru boleh tdo

normal.. janin makin membesar

1y ago

oh mcmtu.. kdg2 kalau mengiring lama2 pun boleh jd sakit pinggang jgk

Normal tu. Sis boleh solat duduk

1y ago

baik.. terima kasih semua