Menyusu badan

Hai mami, saya nak tanya, ada tak siapa2 yang ada masalah payudara kering, gatal,menglupas, merekah sampai berdarah? Boleh ke hentikan baby dari penyusuan badan? Anak saya sekrg 1tahun 1bulan.. ank sy xminum susu botol, bagi xnak ..saya takut dia xcukup nutrisi #ibumenyusu

1 Balas

1 tahun susu bukan keperluan dah. kalau dia taknak susu botol/formula, boleh bg susu kotak full cream 3x sehari. brand apa2 takpe. umur setahun dah kena fokus pd makan. pelbagaikan makanan kalau dia jenis nk susu takmau mkn sgt. & utk nipple crack tu boleh pakai nipple cream & if nk bg dia menyusu mlm, pakai nipple shield.

11mo ago

kedai baby mostly ada jual. brand Pigeon bagus. ada 2 saiz, utk saiz nipple kecil & besar.