Kehamilan

Hai. Maaf nk tnya. Sy 7w1d. Bsama suami doggy style. Wktu nk mndi wajib. Mcm ada darah mleleh tp xtrang. Astu sy pkai pad. Ada kluar skit je drah. Sy period ke. gugur ke😢😢#seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #bantusharing

37 Balas

hai, awl ii tak digalakkan bersama dulu lepastu kena banyakkan bed rest.. saya awl trimester tu ade keluar spotting, pergi klinik bgtahu dr then die bg ubt kuatkan rahim.. apa ii sis terus pergi klinik lh refer dr lebih baik

First trimester sy hari tu cuti kan bersama smpi masuk trimester ke2. Kesian jugak kat suami, dia jenis mmg nak je😝. Tp alhamdulillah berjaya bertahan la smpi week 12. Tgu baby bsr sikit

sis 7w tu masih awal . elakkan bersama dulu . mungkin kandungan sis jenis yg anti lasak . so jgn bersama dulu sampai janin betul² besar . kalau ada darah keluar lg please sis pergi hosp .

sy tak berani nak buat klau masi awl2 1trimester..sbb akn terjdi nya keguguran..sy akn buat bersama suami apabila masuk 3trimster start 36week hingga bersalin..utk lancarkn bersalin atas dri 36week sy tak berani ..

InsyaAllah rasanya bukan gugur... itu just minor bleeding lps bersama. Masa pregnant kwsn cervix kita lembut. Myb sbb tu mudah bleeding. btw utk 1st trim ni elakkan dlu bersama utk pangkah penjagaan

saya dulu pun mcm tu awal kehamilan tp sy x perasan pun hamil. tp Alhamdulillah sskarang dah 20 weeks. kalau xde cramp ok je. cuma awal² elakkan bersama suami dulu

Awk xperiod & awk xgugur pon lagi..insyaAllah,doa baik2 baby akan selamat dan kuat..selepas ni bhati2 ye..kalau darah keluar bterusan jumpa doktor..🫰🏻

Saya 5w & 7w ada spotting brown sikit, masa 12w baru berani bersama..tp mmg on ubat kuat rahim dari 5w tu smpai 13w mcmtu. Pulak masa 11w kena influenza

Kandungan masih lemah lagi tu sis kalau boleh elakkan bersama di awal2 ni , kalau nak bersama pun jgn terlalu lasak. Ini doc pernah pesan huhu

Banyak kemungkinan: Memang ada wanita spotting slps bersama. Ancaman keguguran. Hati2 lah lepas ni. Slow motion jumpa doktor utk pemeriksaan.