Assaalamualaikum

Hai , korang nak tanya siapa sini period dia selalu on time tapi tiba tiba period dia lewat , saya dah lewat 9 hari tapi bila check (-ve) adakah sebab hormon ye? Sebab saya juga ada kerap sakit kepala & lenguh lenguh kaki .Sebab semalam ada pegi jumpa doc dia tak check pon guna scan dan dia bg ubt mcm biasa ubt demam , ubt bengkak sebab saya bengkak gusi tak elok lagi . Jadi macamcmana ye ? #bantusharing #pleasehelp #seriusnanya

8 Balas

Saya period on time. Tapi utk pregnancy kali ni, saya rasa perubahan kat badan. cth, cepat penat, ngntuk. So saya check 5 hari sebelum period. line mmg samar sangat. tapi nampak line. Then saya tunggu lewat 4 hari check lagi, line dah sama terang dah. masa pregnancy lepas(saya gugur). saya lewat period 4 hari baru check tapi line sangat sangat samar. mybe hormon yg ni slow. tapi tulah lepas 2 minggu turun darah. cuba try beli upt jenama Dip & tell. yg tu high sensitif. ataupun. maybe sebab hormon tak stabil. sbb saya kan period regular, so bila lewat je mcm rasa nak check. saya pernah lewat period seminggu. negatif.( terus guna clear blue😂) time bulan tu mmg saya ada puasa straight sekali diet. So badan terkjut. so salah satu sebab period lewat. Hormon imbalance.

saya bln puasa itu hari lewat period..check lps seminggu -ve lps tu 2 mggu lebih check lagi -ve lagi..last2 mls nk check dah..jadi puasa tahun ni full😂pagi raya kedua suami suroh check lagi..alhamdulillah rezeki ttc 2 tahun lebih..akhir nya +ve🥰🤲

Tunggu sampai 14 hari lewat nk test upt pun boleh. Biasanya yg haid on time ni lewat 9 hari should be double line terang. Or paling tak pun samar yg terang lah. Kalau negative juga takut hormon kacau. Stress pun boleh sebabkan period lambat

sama la macam saya,9 hari jugak lewat .. cek upt pun -ve.. beza nya period saya irregular. tapi yelaa kerap sakit kepala dgn lenguh kaki tu sama sangat.. nnti sis update ya pregnant ke tak

saya pun mcm tu pening2 penat ngantuk, period lewat 10 hari then gi jumpa doktor check upt negative. mmg doktor tak scan , tapi seminggu lepas tu check upt sendiri positive.

Dapatkan option dari klinik lain. Khususnya klinik yang boleh scan perut.

boleh dptkan option dr klinik lain.

maybe hormon