BENGKAK SUSU

Hai korang nak tanya MCM mana nak hilangkan bengkak susu dengan cepat..nk sruh ank hisap ..anak saya dh nipple confius#firstmom

10 Balas

sy amik plastik letak ice cube dap dap di Breast. lpstu urut pakai sikat rambut yang xtajam nnt tadah dengan milk collector sy buat camtu smpai la lancar dan keluar susu semua sy start pam.. now sy mmg pam hri hri dlam 3-4x sehari anak direct kdg saja sbb bb sy dah ajar guna botol awal sejak kena kuning hritu.. so far skrng okay xdan nak bengkak sbb pam & simpan susu utk baby selalu

ambik sayur kobis . rendam dgn air sejuk .. dlam 3 minit . ambik sayur yg sejuk tu letak di bahagian payu dara , letak bagi penuh payu dara yg bngkak susu

Tuam panas or sejuk, urut tempat bengkak and marmet. Time mandi panas pun buat urutan sekeliling breast. Keluarkan susu. Guna pump manual pun jadi.

macam saya tuam panas and tuam sejuk, lepastu saya pam susu sentiasa , walaupon sakit redha je ahahaha menjerit jugak la

ank hisap tak membantu. tuam kwsn breast lpstu urut2. ulang2 smpai kurang rasa bngkak. then buat rendaman epsom salt.

nurse kk pesan jgn guna kobis . nnt susu cepat kering dan stop..just tuam dgn kain yg di rendam air suam

Sy hari tu tuam breast dgn tuala, sambil2 tu marmet susu. Bila kurang sikit sy bgi anak df terus

google cara pam susu manual untuk surut kan bengkak

mandi air suam, pastu marmet, pastu tuam sejuk