Alahan di awal kehamilan

Hai, kalau ikutkan sy dh 7 week.. tp tiada alahan lansung.. ada x yg mcm sy.. risau sebenarnya😅😅..#ingintahu #firstmom

38 Balas

saya datang alahan pada kandungan 14 weeks. alah teruk pada ubat.tengok ubat je auto bwerkkk. hmm kadang fkir normal ke sampai jadi mcm tu. kalau boleh nak kurangkan alah pada ubat or apa2.

xperlu risau if xde alahan... blh enjoy pregy moment dgn tenang... Sya 2nd pregnant ni alahan teruk Smpai 7bln lbh... skrg dah 8bln lbh still ada certain part yg alah LGI...

syok la xde alahan lg... sye masuk je 6w dh mual2... tgk nasi pn x selera.... skrg 7w... x boleh bau perfume suami... bau busuk... sebelum ni suke sgt bau perfume tu...

Saya pun mengandung 3x , tiga2 tada alah . Bersyukur sangat tu . Cumanya hormon ganggu kat tempat lain mcm gdm on diet & hb low utk 3rd pregnancy nie

normal je sis. setiap badan orang lain lain cara penerimaannya. cuma sis kena jaga makan dan jaga kandungan. semoga dipermudahkan segala urusan sis dan keluarga. amin

7mo ago

In shaa Allah.. aamiin.. huhu..bukan apew.. badan xrasa papew.. so xtau keadaan baby mcm mna.. 😅

alhamdulillah..sy ada alahan bau-bauan mcm org goreng ikan dan wangian. kalau terbau mende2 ni sy akan menjauh lah.. kehamilan sebelum ni xda alahan.

...sye dr ank first smpi la skrg nk msuk ank no 3 nie alhamdulillah sepanjg pregy dr awal smpi nk dekat bsalin mmg xde alahan...syukur sngt2...

Jgn mintak wak.. sy mcm tu pun gitu…sekali nak masuk 2bulan.. apa pun xblh nk mkn. Asyk muntah je..kalau awk xde alahan itu rezeki namanya 😘

7mo ago

bukan minta.. tp risau jee.. huhu.. 🥲

sy tiada lgsung alahan dari 1st smpai 3rd trimester sis bergantung atas bdn masing2.. ada yg dpt alahan masa 2nd trimester 😁

Alahan tu tak wajib pn, depends on body masing2.. ada yg jnis ada alahan teruk.. ada yg tak ada langsung. So tak perlu risau sgt.