1st time pregnant..

Hai 🤗. .Im new here ,Sy dpt thu sy hamil mnggu ke 7 klau kira dari tarikh lmp. Masuk mnggu ke 8 + 6days, ttba sy ada bleeding + cramp bhgian perut. Skrg dh 2hri bleeding + ketulan keluar (Dr suspect drh beku saja, bkn placenta) Dr scan bhgian abdomen & bwh.. Xnmpk kantung baby lgsg.. 😔Tpi dh masuk 9mnggu . Cek UPT 3kli dh jarak 4hri stiap kli cek.. Result ttp +ve.. Nak tnya, knp tu ya? #pleasehelp #1stimemom #pregnancy

2 Balas

selalu 8 minggu da nampak kantung baby. saya anak no 2 lambat sikit mungkin sebab pernaha amik depo dan tak period setahun lepas stop depo untuk cucuk kali ke 3. 10w baru nampak kantung baby. 12w dah nampak baby dan jantung baby. 8w doc cuma cakap nampak kantung makanan je. saya risau sebab saya pun ada bleeding. sekarang da tak ada daa. Doa banyak banyak, semoga ada keajaiban. Kalau dapat jawapan yang tak duga janganlah bersedih. Allah tahu mana yang terbaik. 👍🏻

2y ago

hai sis.. smlm sy ada cek lgi.. pakai clear blue, pregnant 1-2(3-4w) ..tpi klau ikut lmp 9w++ dah .. hrp result drh hcg naik.. huhuu.. tq sis

mungkin boleh cuba buat beta hcg untuk cek kandungan hcg melalui darah. dari situ boleh tahu sama ada ketinggian hcg sama tak dgn usia hamil

2y ago

moga dipermudahkan semuanya sis 💖