Boleh ke minum air suam/pns

Hai ibu2,blh tahu tak ibu mgandung blh ke mnum air suam atau panas?Kira mcm air tu air suam suam..sedap2 tekak gitu..ada apa apa kesan ke terhadap bby?tq semua #anak1st

3 Balas

air secara am sangat baik untuk kekal hidrasi. minum air suam takde effect kepada baby. sistem penghadaman tak connect dengan sistem reproduksi/baby dalam rahim. air suam boleh minum. tapi air panas jangan lah - takde kesan kepada baby tapi boleh melecur dalam mulut/tekak, tak lalu nak makan pulak.

Takda kesan sbb apa yg kita makan/minum masuk dalam badan akan ikut suhu badan . Sejuk ke suam ke panas ke . Dont worry , air suam/kosong lg elok minum dr air maniss🤗

bolh ja sis