Berklinik kerajaan, bersalin swasta

Hai ibu².. sya nak tnya senang ka pengurusan klu berklinik di kerajaan tapi sya nak bersalin hosptal swsta

1 Balas

Klu nk bersalin kt swasta kena ada at least check up dkt hospital tu juga before bersalin. Kekerapan check up tu ikut pihak hospital, ada yg sekurangnya 2x check up. Boleh je tkde masalah pun kalau bkn pregnancy yg high risk, just bila nk continue check up kt swasta tu inform KK. Tapi klu ada risiko atau komplikasi mmg tk blh bersalin swasta. KK dan pihak swasta akan suruh continue dgn gov

3y ago

terima kasihh sis😊