PUASA DI SAAT PREGGY

Hai ibu2, sya 20w . Bila baca post2 or experience ibu2 before ni. Sya jdi seram nak puasa. Bukan xnk puasa. Ada tu sya baca bila ada ibu sharing yg dia berpuasa mcm org normal je , sbab dia rasa badan dia ok boleh cope, tapi bila check up doc ckp bby dia lemah time tu bulan puasa n doc tnya awk puasa ke, n ibu tu ckp yaa sya puasa. Balik tu dia terus buka n next day x puasa dah😅 Selepas baca ni, sya terus x puasa n decide smpai habis ramdhan ni. Sbab sya pun x rasa baby kick sgt lagi n xtau pergerakan dia lagi2 sya 1st baby😄 Ikut hati mau saja puasa ni, tapi takpa laa. Mmy rela ganti puasa almost 1 bulan ni dri kehilangan kamu bby😞😢😅 Just sharing, opinion mommy? ke saya mengada ikut sgt hati. Nak pergi check up every weeks , i is on saving now😬 Tggu check KK lambat lagii. Huhuu #firstbaby #ingintahu #jangandibully

36 Balas

sy mmg xpuasa bila pregnant. sbb pnah try puasa shari, pastu bdan sy mnggigil truk. pastu xbrani nk posa tkut effect kt baby

sye dpt puasa halfday je dr puasa pertama smpai hri ke 4. baby mengeras and kurang gerak.. husband xbg puasa risau baby...

alhamdulilah..masih still puasa lg , preggy dah 32weeks..Moga Allah permudahkn puasa sy bg tahun nie..

Sy 21mggu alhamdulillah msih lg bpuasa.. Bby pn alhamdulillah aktif dri pg smpai bbuka

sy 20w pon x rse bby kuat lg. bila sy buat kerja x rehat nnti perut mngeras..

3y ago

jdi sy xpuasa.. hehehe nk lekat yg ni pon lama rse menunggu 2tahun

sama