buasir ketika hamil

Hai ibu2 .. sy nk tnya ada x ubt/petua2 untuk kecikkan buasir dkt luar dubur.. rasa da bengkak n berdarah ??.. klinik dah pergi tp bg ubt masuk n krim sapu saja.. #28week

21 Balas

Minum susu enfamama.. makan kurma.. makan buah buahan.. insya allah najis akan lembut.. hari2 sy amalkan alhamdulillah tak sembelit lgsung.. cuba ya..

Sy makan betik msak n bjik dye skli..bjik tu mkn dlm 10bji je.. Trus stop bleeding buasir tu.. So far mnjdi la kt sy. Tp sy internal buasir.., 😅

5y ago

Ni petua org tua2.. Mcm ubat buasir gitu la..

Saya letak gel aloe vera kt tmpat buasir tu sblm tdo atau bila rasa bisa sgt, alhamdullilah sgt mmbntu

Ok ke tak ubat sapu? Sy guna ubat sapu himalaya alhamdulillah ok. Dia kecut n tak sakit dah smpai skrg.

4y ago

Pernah guna n berangin. Kerap sapu n berdarah. Sy stop guna himalayah tu

sama,sy pun ada buasir...dlm 34 week bgtu tiba²...pedihnya,kdg² tkut nk mmbuang...

Sy pnh dgar kalo buasir.. Mkn pati delima tu.. In sha allah cpt baik..

Oh ya, lepas banyak makan buah, kena minum air banyak juga ya

Bagi saya, saya cadangkan sis pergi b'jmpa doktor.

sy pun tgh alami skrg ni da 3hari.. doc bg ubt sapu..

4y ago

doc bg doproct cream utk sapu kat buasir tu

Makan buah betik. Murah Dan sedap