38w+ bantu saya ibu2

Hai ibu2 , sy nak tanya pendapat patut ke pac lagi atau tunggu? Situasi sy mcm ni 1. Ahd lepas 31hb pergi checkup routine and doc cek dah ada bukaan 2cm 2. Lepas balik dari checkup ahad tu saya ada la rasa contraction tapi selang 45min and very mild 3. Pagi isnin ada keluar lendir sekali dengan darah lendir dlm 2 kali. And sepanjang hari isnin sampai selasa lendir tu ada keluar tapi tiada darah dah. Contraction pulak makin tak rasa 😭 4. Harini rabu setakat pukul 1pm tade keluar apa2 discharge, contraction ada la rasa very mild but selang sejam. And baby saya dapar rasa gerak tapi slow Soalan saya , ibu2 rasa saya patut tunggu smpai contraction dtg kerap atau pergi lagi pac? Sbb sy baru 38w kemungkinan doc suruh balik je nanti kan. Dilema la saya 😭😭😭#bantujawab #SeriusTanya

3 Balas

Maaf tanya, Dah ke hospital ke sis? Sama lh sy pun 38w+. Selasa sakit ja 2 lebih. Lepas tu jam 5,6 dan tak rasa dah... Rabu subuh keluar lendir gan darah... Tp, x de rasa nk bersalin. Khamis, takde apa2 lagi sampai jam 4 ptg ni. Semoga dipermudahkan urusan sis dan saya juga. Risau, tp... X rasa apa2. Kalau g hospital pun 1@2cm nt kena balik jgk.

kalau hospital dekat, better terus gi hospital je.. kalu mcm saya, jauh sikit so selalu refer klinik panel dulu.. kalau dorg suggest gi hospital, mintak refer letter kt dorg senang urusan kt pac nnti.. kalau doc klinik kata tggu contraction, so boleh la balik dulu.. pastikan pg klinik yg mmg ada chek up pregnant, bukan klinik biasa..

Eloklah pac terus barang2 nk ke hospital terus.. Sbb kita tak tahu bila.., 😊😊