30 week......

Hai ibu² ,sy hamil dah masuk 30week, tringin sangat nak minum air tebu dari awal trimester kedua lagi 😣boleh ke tak ye kalau mnum sikit nk lepas kempunan je? #firstbaby #ingintahu #1stimemom #pregnancy

15 Balas

Depend on your body. Nk lepas kan teringin ok je. Badan masing sis, saya pon minum je air tebu masa awal 2nd trimester tapi sye test dlu skit tgk body boleh tahan ke x, and some more sye pon tergila makan nenas, so bergantung dengan badan masing masing. Test la dlu seteguk 2 teguk. Ni my 3rd pregnancy so far alhamdullilah sangat semua sye boleh makan minum

Sy tolong google untuk puan. Although sugar is often associated with weight gain, consuming some sugarcane can boost your metabolism and moderate weight gain in pregnant women. Source: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-sugarcane

Sy bru je bersalin. Sblum ni sy mnum je air tebu. Boleh je minum. Tebu safe for pregnancy. Boleh google. Tp kne make sure kedai yg buat tu dlm keadaan bersih. Tu jee. Jgn mnum byk sbb manis.

sye first trimester minum air tebu sbb xtau xboleyh minum tp alhamdullilah kekal smpai trimester ketiga...skrg kndungn da 31 weeks😆...tp ikut pada kekuatan Rahim jugk

Minum ketika dah nak bersalin nanti dalam 38weeks..minum sesedut-2 je untuk hilang rasa keinginan..

Saya awal kehamilan minum air tebu dan kelapa ok saja. Tapi xtau la kalau org lain eheh

saya baru minum puasa kedua bru ni.. tpi sikit jela.. setakat rasa.. hihihi.. pregnant 26 weeks

bole je minum. tpi jgn bnyk ye. cukup lepas teringin je. sbb tebu bnyk kandungan gula

saya pun dok teringin tapi tak berani nak minum hmm

bleh dah ... sbb bby dah cukup sifat ...

3y ago

Kepada anon yg ckp bodoh tu. Baca ni. Although sugar is often associated with weight gain, consuming some sugarcane can boost your metabolism and moderate weight gain in pregnant women. Source: https://www.webmd.com/diet/health-benefits-sugarcane