kehamilan

hai ibu2 semua..sya bru msuk 6 minggu jdi x lalu mkn nsi ....ada spa2 pnah mengalami mcm sya ka...#bantusharing #ingintahu

15 Balas

sy awai pregnant sampai 4bulan..taklalu nasi..tapi benda2 merapu boleh mkn😅..buah2 boleh mkn..dh msok 4bulan tu..sy gagahkn diri mkn nasi jugak sbb berat turun bnyak..ank nk mmbesar kan..terpaksa mkn..skali mkn 2suap..mkn dgn bilis goreng ja..yg lain taklalu..tapi skarang dh 7bln..alhamdulillah dh lalu mkn..tapi sehaqi 2 kali ja tu pon takbnyak..

3y ago

sy baru 4bulan. Isnin aritu check turun 2kg. Doc da pesan klo check up bulan depan berat turun lg, kene check thyroid pulak. Huhuhu

saya masa awal 2 haritu samelah ,nasi xlalu .makan muntah ,masa ni boelh makn roti je berat bpon turun sampai 4kilo . tpi nurse kabor xpe masih tahap ok. masuk 4bulan dah bolh makan nasi tu pon slow 2 and skrag dh Masuk 5bulan

samala, tapi bila fikirkn baby kena mkn juga wlaupn tak banyak dn lebihkn kepada buah, sbb klu mkn nasi bnyk rasa mual terus naik tu yg lbih mkn buah..

sy time peknen anak ke 3 bgini...sampai laaa nak lahirkan anak...masih juga tak lalu nmpk nasi...dgr je ayat nasi...muntah terus...seksanyala....

3y ago

owhh yeka ..sya dh mula lalu dh mkn nasi ...

sy dah nk masuk 14 mnggu , sejak tahu pregnant pada usia kandungan 8minggu sejak dari haritu terus tak lalu mkan smpai skarang

Saya pun. Tapi still kena paksa gn husband. Itupun nasi gn telur dadar je huhu. Xleh ada lauk berkuah ni. Nt lgi teruk mualnya 😭

3y ago

tuhh larhh..sya mkn buah

no feeling tgk/dgr nasi....tp makan je karbo lain mcm roti, mi/mihun, pasta & biskut...currently entering 8 weeks

normal saya pun mcm tu jugak langsung tak lalu makan nasi bau masakan pun pening loya . tapi lama2 dah okey skit.

Saya kalau tak selera makan nasi, saya makan bihun ke, laksam ke..yg boleh telan..asalkan makan..

normal tu.. xley mkn nasi.. sis mkn bnda lain...asalkan mkn.. bg baby nutrisi💪

3y ago

tp jgn mkn megi plk.. mcm sy dlu.. smggu p hentam megi.. mse tu xtau xley amalkan cm tu.. berat turun mndadak.. mjur bby ok