Share pendapat ibu2

Hai ibu2 semua, sy nk tanya bgi ibu yg pernah beli, berguna x baby cot yg boleh swing n baby swing mcm gambar di bawah utk bntu baby tdur n kita boleh berpantang dgn tenang? Tya sbb sy xda pgalaman guna, #bantusharing #ingintahu

Share pendapat ibu2
10 Balas

yee sama. bby sy pon xnk tido dlm ni. mula beli buaian elektrik. dah biasa buaian. pastu sbb fikir asyik brenjut je. risau kesian brgegar kepala😂 beli laa mcm ni. ingtkan boleh la tido. takat kita ayun manual gitu2 je. mmg xjalan. xmaunya😂. last2 mmg buaian elektrik pnyelamat.. dia xnk berayun kiri kanan. nk berayun yg brenjut bru tidur. bby sy makin tmbah usia mkin nk berenjut kuat. xnk slow. slow mmg trjaga .. tp sy kawal laa dia punya kelajuan tu. tunggu dia lena btul2 bru slow.. yg bby cot tu mungkin boleh guna nnti besar sikit... ikut sis mcm mna.. sbb lain bby lain ragam.tp tugas kita untuk pstikn bby dpt tidur ckup untuk tumbesaran dia

2y ago

aah betul..lain baby lain cara pulak kan..tq sharing sis

sy ada beli..utk bb baru lahir oklh..sbb bb selalunya tidur je kn.. kalau dh 2 month ke ats mgkin kena tidurkn dulu baru boleh letak dlm tu..😅.. bb sy mcm tu skrg.. she sleep on my lap and i put her on bb cot tu.. but it safelah..xde nk takut terjatuh ke, sbb ni jenis swing kan? tergigit serangga ke kan.. tp sy pya ada kelambu diats yg boleh tutup..dn music sekali.

2y ago

ya swing sis..sbb trfkir nk bgi dy mudah tdur..tq sis share

sy ada mcm ni jgk. baby tido dlm ni masa dlm pantang. lpas tu siang dia xnak tido dlm babycoat dah. so sy tidokan dia dlm buai. malam pulak tido atas katil. tp bila dia 2bulan lebih sy bg dia tido babycoat semula..ajar dia tido katil sendiri. lgpon kesian dkat husband tido hujung2 katil ja bila kongsi katil betiga. + sy takut terpenyek pulak ank sy nnt 😆

2y ago

betul salah satu sbb duk fkir nk beli sbb nk bgi dy tdur mlm dlm ni..xtahu lah dy nk ke x nnti tp nk cuba..tq sharing sis

baby coat kalau nak beli, beli jenis boleh craddle/swing dan boleh jadi side bed... nanti anak dh besar, masih boleh guna utk side bed pastu cari baby coat mudah simpan dan lipat, jangan beli kayu solid tu.. pastu baby swing tu, bagi saya memang tak diperlukan sbb swing tu x berapa kuat, baby duduk kejap je atas tu

masa anak sulung beli macam ni jugak. tapi tak guna pun,bila dia dah tdor saya letak dalam tu dia bangun nangis. dia nk tdor ber kepit je sebelah saya 😅. mungkin ikut bby jugak la,sbb sy tengok yg ada bby okey je tdor dlm tu..

2y ago

itu lah mgkin jgk ikut baby..ada yg ok ja tdur dlm tu..tq sis share

sy beli baby swing tu. tapi baby xnk duduk pon. letak kejap pon nangis. last2 xpakai pon awak😅. baby tdo dlm buai lektrik smpi skrg setahun 6bulan. tdo time siang je. mlm tdo dgn sy atas katil

2y ago

tu la.. hee.. hopefully la awak.. kalau tak confirm rasa membazir🙈🙈

kalau ada niat nak breastfeeding kat bby better letak dkt kita jaa tdur . supya snang . asal mnta susu trus bg kat dia takyah lg bngun ambi kat tmpt tdur dia🤭

saya guna ni dari bby nb smpai 1tahun,sngt bguna bagi saya smasa brpantang dan ank sya staun je suka buai pastu tdo bsama sy kat tilam je skrg 🤭

2y ago

my pleasure 🥰🥰

Membazir beli sbb baby kene sentiasa ada di sebelah seng nk susukn😅sy ada tp x guna.. Rugi2

saya ada lebih kurang macam ni.masa dlm pntg apa semua saya gunaa..pelan2 ayunn..