Bayi melintang 31 week

Hai ibu2 semua siapa ada pengalaman begini.. Bayi melintang d usia 31 week.. Ada cara ka utk posisi normal..

2 Balas

Sis buat exercise banyak cangkung, buat squad lepastu gelek2 punggung , rapatkan tumit kaki sambil bersila tu inshaAllah baby akan berpusing masuk laluan. Saya pon baru merasa sakit kat celah kangkang dgn tulang miss v skrg ni, mgkin sbb baby dah masuk laluan. Saya buat mcm tulah. Mcm menjadi saya tgok. Sis boleh cuba🥰

2y ago

Tq sis. Insyallah saya cuba practice

sy baby melintang usia 36 week.. pujuk2 Alhamdulillah nak dekat bersalin dia pusing balik.. .31 week tu mmg dia masih berpusing² lagi sis dalam perut ..kalau 37 week dia songsang tu bahaya

2y ago

Sis tidak berurut ka. Risau juga saya.. Sebb anak first songsang dan operate.. Ni anak kedua pula melintang.. Risau klu d operate lagi😥