Sembelitttt

Hai ibu2 semua... Mcm mna ye nak rawat sembelit? Sya dah 11 weeks.. risau sya #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

Minum air kosong & makan buah sayur tu penting. Tapi kalau jadi cam saya semua tu pun sembelit lagi, membuang pun sikit sikit je, boleh try cari fibre drink kat farmasi. Consult je pharmacist keadaan kita camne

1. Kurangkan minum minuman yang tinggi kaffein sebab tu agen untuk hidrasi 2. Minum banyak air kosong 3. Makan banyak buah buahan (pisang sebaiknya) dan sayur sayuran

Kalau tanya SN rasanya dorang akan jwb..Lebihkan minum air O & makan buah2an