Waktu /Masa Makan Bayi

Hai ibu2 semua.. Boleh kongsikan tak waktu atau jam berapa yang sesuai bila nak bagi baby makan.. Besok genaplh baby sy umur 6 bulan. Boleh lah mula bagi makan bubur.. Tapi saya x arif tentang waktu atau jam berapa yg sesuai nak bagi baby mkan.pendekkan soalan,ada tak ibu2 sudi kongsikan rutin harian bayi makan & menyusu dlm sehari..?

2 Balas

Kalau permulaan blh try sekali dulu... lepas tu perlahan2 tambah mcm snek ke waktu ptg2... lepas tu baru ke 3 kali sehari ke.. hehehe tp waktu makan tu bergantung kpd Baby masing2, sbb ada yg bangun awl, ada yg lewat... mesti excited kan baby nk start makan ? 😇😇

4y ago

😊yaa.. Teruja sngt nak bagi makan.. Cuma x tau nak atur masa makan tu ja.. Tq sis..

kalau untuk permulaan ni bagi sehari sekali pon dh ckup sis...kuantiti pon xprlu byk sgt...sbb perot baby bknnye besar....die pon bru nk sesuaikan mkanan tu kt dlm perot....slow2...susu cm biase je...