Sakit celah miss V

Hai ibu² semua... ada x pernah rasa mcm saya ni,sakit celah² miss v... huhu.. bila sakit tu dtg nk bjalan pun xboleh.. kena baring.. kdg dduk pun sakit, rasa menekan².. ngilu jer, bila baring rasa lega.. sakit dlm smnit dua... normal ke.. dah smngu duk sakit gtu, baby pun kerap mngeras.. kencing pun kerap jer.. huhu. kdg xsmpai stgh jam kencing nk kencing lgi.. tp sikit jer.. #3Nov2019 #BabyFirst #33Weeks4Day #DueDate19/12/19

2 Balas

Memang akan kerap kencing sis bila baby makin besar. Akan rasa ngilu sikit kat miss v tu. Sbb baby dah besar so, akan rasa mcm tu. Or Mungkin baby dah masuk laluan. Kalau saya masa preggy, if nak bergerak or berjalan je mesti kena pegang miss v tu. & jalan slow2 je. Sbb rasa macam nak jatuh 😅. Mengeras tu sis kena pantau jugak. Memang akan kerap mengeras bila dah hujung. Tapi kalau sakit sangat & mengeras 5min sekali tu tak normal. Boleh laluan terbuka. Kalau takat 3,4x mengeras, berehat je ye 🥰

4y ago

haa tu la.. kdg bjalan kena pegang miss v 😅 hrp bby lahir cukup minggu. huhu. tq sis sb jawab pertanyaan saya 💕

Meet the doctor