Pendarahan

Hai ibu2 sekalian, saya baru bersalin bulan januari hari tu, pada hari ke 40 mcm tu darah nifas dh kering keluar keputihan jernih. Kemudian selang 10 hari saya kembali alami pendarahan yg agak heavy dan agak berbau hanyir mcm darah period, 3 jam penuh pad 43 cm. Dalam hari ke 5 pendarahan tersebut berhenti, yang keluar cuma keputihan yang sedikit2. Kemudian dalam hari ke 9, saya alami semula pendarahan tapi tidak la terlalu banyak dan tidak berbau. Saya agak sedikit confius la darah nifas atau darah haid. Ibu2 boleh tolong share pengalaman tak selepas bersalin mcm mana nifas dan haid? #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

1 Balas

Kalau darah nifas dah berhenti, darah yg keluar selepas tu dikira darah haid. Dan normal kalau darah haid tu kering lepas beberapa hari dtg balik sbb hormon dlm badan masih x stabil.