Tiada selera makan

Hai ibu2.. Saya first time mengandung. Hari ni dah 7minggu. Ada tak ibu2 mcm saya. Takde selera makan?dan rasa mual je?Dah 5 hari tak puasa #ingintahu #firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Normal. Tp kena try & error. Cari mknan yg boleh awk mkn, sbb janin perlu nutrisi. Air pun kena minum utk elak dehydration. Folic acid jgn tinggal.

2y ago

Sama2, mkn sikit2 pn ok asalkan perut terisi. Sbb perubahan hormon. Nti selera akn dtg semula ☺️