Berpantang sendiri

Hai ibu2, saya bakal lahirkan anak pertama dan decide nak pantang sendiri bersama suami sahaja tanpa bantuan ahli keluarga yang lain. Ada tak ibu2 yang pernah juga berpantang sendiri anak pertama ? Atau ibu2 yang sudi berkongsi apa perlu buat, apa perlu elak, tips2 dan pengalaman2 semasa berpantang. #firstmom #pleasehelp

8 Balas

saya berpantang sendiri, suami amik cuti 4 hari je lepastu masuk kerja. saya duduk berdua je dengan baby kat rumah ?

2y ago

sorang atau berteman sama je jaga newborn mmg mencabar ? ye anak sulung, pernah jugak mom in law datang tolong jaga tapi saya rasa tak selesa. saya lagi suka jaga sendiri, anak kita biar kita yang corak kan dia sleep pattern dia semua. sebelah malam je susah sikit tapi sama je la kalau ada family teman, tak kan la kita suruh family kita yang jaga baby pastu kita plak tidur kan? sebelah malam sahaja mencabar kalau baby jenis berjaga malam, kalau siang tu bagi saya takda masalah langsung jaga sorang