Mkn ubt ketika perut ksong

Hai ibu2 .. nk tnye ad tak jenis mcm sy yg mkn ubt 1jam sblm mkn atu 2 jam selepas mkn nasi then mkn ubat, atu lewat sikit tp perut dlm keadaan kosong. Msti bdn jd berdebar2, tetibe seram sjuk berpeluh, gastrik, rasa nk pitam, nk muntah.. mcm mna ye nk buat bg rasa hilang bnde2 tu? Atu Tak apa ke mkn ubt lepas mkn nasii tak prlu jrak2 jam. Kdg rasa tak kuat sgt .. #9Weeks

6 Balas

Sy makan folic acid ke apa apa supplement yg doktor bg tk pernah jarakkan dr masa makan 😅 lepas makan terus telan ubat. Melainkan sy ambik kopi ke teh ke baru sy jarakkan 2 jam.

3y ago

Sama! Sebab doctor takde cakap pulak kena jarakkan masa, doctor cuma cakap ambik ubat lepas makan. Tu yang ngap terus lepas makan nasi, kalau lambat2 nanti lupa terus

saya nak tanya.. momy2 kat sini ade tak yg 17week. agak2 bole tak klau nk tgok gender or detail scan dah bole ke.. sy tk sabar laa nk tgok.. maaf ye 1st bby. ❤️

3y ago

Dah boleh nampak sis, tapi tgk jugak la. Ada baby nak tunjuk or tak je hehe

sy jgk mcm itu?? itu ubt knlik ?? tpi skrg sybx mkn lagi taw skrg sy dh mkn ubt set hamil Shaklee lps mkn bru la mkn ubt ??

Saya nak elakkan loya/muntah Saya makan ubat sebelum tydo atau 2jam selepas makan malam.

sy slps mkn ubat rasa lapar..mkn selagi mampu utk kurangkn muntah loya mual

saya makn ubat sebelum tido