keputihan sewaktu hamil

hai ibu2, nk tnya ada xtips untuk krgkn keputihan? sy skrg dah 27w lbih.. sblm ni mmg da pernah bgtau doc n nurse n dh diberi ubat untk mskkn dkt bwh, tp keputihan thn dlm 2 ke 3w mcm tu jer..lpas tu ad balik.. next checkup lg 5hri, rse lmbt plk sbb sngt2 xslesa, tlg ibu2😥😥#ingintahu #bantusharing

2 Balas

Sis ada buat genital swab ke utk tgk sma da GBS ke dll. Jika GBS Dr akn bg ubat yg selamat utk wanita hamil, semasa bersalin nanti akan diberikan antibiotic utk halang bayi drp kne GBS tu skali.

3y ago

ada bt, doc xckp gbs pown, cuma ckp ad kuman sikit cmtu jer, hmm

Jika yeast infection kurgkn consume gula, mkn greek yogurt dan maybe Vitagen atau Yogurt yg mengandungi probiotics (lactobacillus culture).