Asid folid

Hai ibu2.... Nk tnya ada beza ke asid folid kita makan untuk hamil dengan yang makan untuk ketika hamil ni... #firstbaby #1stimemom #pleasehelp

1 Balas

NOPE, actually sama ja... TAPI bila dah pregnant, acid folid adalah salah 1 vitamin yg wajib ambil & tak boleh skip. Fungsi utama acid folid adalah utk mengelakkn kecacatan kpd tumbuhbesaran baby. Kebiasaan ambil 1jam sblm breakfast TAPI kalau terlupa, ambil ja bila awak ingat.

3y ago

oh satu jam seblom breakfast... bru sya tahu... slma ni sya mkn lpas mkn... tq sis...