Line upt semakin pudar

Hai ibu2, nk tanya skrg kandungan saya 9minggu tapi kenapa saya test upt smkin pudar? Sedangkan awal2 test masa 4minggu hri tu line pekat sgt.. adakah normal atau tanda tidak baik? Risau jgk sbb ini kandungan yg pertama belum perpengalaman. #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

Line upt semakin pudar
8 Balas

Alhamdulillah dh scan nmpk jelas xda pa2 masalah,jntung pn dh dgar.. sj teringat repeat upt sbb msih cm xsangka prgnant kn ,nk scan xsempat lg.. tu yg tnya sini dlu sbb risau plk dpt rsult upt cm tu, ni dh scan semua ok ja, trima ksih smua yg respon 😇 -owner post-

2y ago

Stakat skrg ni alhamdulillah xdk apa msalah.. lps scan tu sy xsntuh lgsg dh upt,takot plk😂 bru ni jmpa doc cek prut pn doc ckp ok. Nt mggu ke 14ke ats kna repeat scan hrap baby sihat2 ja,skrg sy hmpir 12mggu lbih dh. Risau jgk hri tu tkut ttba bleeding ke apa, tp dh selang byk mggu ni ok je, alahan pn still ada prut rsa angin ja.. klau alahan hilang ttba n ada bleeding plk itu yg prblem sbnrnya. Ada Org pesan kt sy klau dh scan baby trletak elok dlm rahim dgar dgup jntung smua tu kira ok la tu jgn cek dh upt, klau blm scan tu yg ptut rsau sbb tkot luar rahim. sbb upt ni pn kdang buleh jd false ataupn hrmon kita hcg trllu tggi smpai upt ssah detect. Bnda ni akn buat kita ssah hati je. Dan lg stu org ckp,upt tu klau slagi dy pnya 2line tu ada n detect cpt mknanya xdk msalah lah tu. Klau 2line hlang ttba tu yg kena pegi cek trus. Ini apa yg org pesan lahh,hehee.. apa pn, smoga kandungan kita baik2 sj kt dlm tu 🥰

buat scan terus sis.. bazir buat upt byk2 bila scan terus doc boleh nmpk atau tak fetus.. ada kantung ke tak dlm kantung ke luar.. ada cyst fibroid ke tak.. berapa minggu.. semua terjawab

Nak lebih kepastian pergi buat scan.. Ikutkn 9minggu dh nmpk jika buat scan..

awk pergi Scan sis..insya Allah xde apa² tu bby baik² sje

pergi scan,9 minggu kalau scan dah jelas tu..

Kenapa repeat upt? Dah scan ke blum...

da scan buat buku blom?

pigi scan la.