Tarikh edd ditukarkan

Hai ibu2 ! Nak tanya siapa sini kes sama macam saya usia baby tak sama dengan tarikh period ? Tarikh period saya 15/2 sepatutnya baby 16week dan edd 22/11/20 tapi tadi pergi scan doc dia dah confirm redd saya jadi 16/12/20 dan usia baby 14w , jadi doc dia suruh saya ikut je lah tarikh bersalin yang baru .. siapa ada masalah yang sama macam saya ? Saya memang confirm itu last hari pertama period saya sebab bulan 3 tuh saya lansung tak period .. #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

14 Balas

Better ikut tarikh scan, sbb sy pun pernah dlm situasi tu cuma x berapa pasti LMP, so ikut tarikh scan.. Alhamdulillah dua² anak sy lahir ikut tarikh scan.. Cuma awal beberapa hari, yg first tu awal sehari.. Anak kedua x ingat tapi sepatutnya sy ada klinik Last lagi esoknya...

Its okey sis. Edd tu cuma guideline utk senang kira berapa weeks complete pregnancy kita . Redd tu based pd dr scan in screen. Apapun baby lahir bila dia dh ready nk hadap dunia mcm sy pun bersalin 4mggu awal dr redd

2y ago

Normal sis sbb dh ada bukaan

sama macam saya, redd tu lewat 3 minggu...lagi satu sy punya period cycle panjang, mungkin juga tu faktor. skrg ikut saiz scan (redd) n setiap kali scan, pembesaran baby memang kena ngan tarikh redd tu

2y ago

yelah mungkin disebabkan saya pun period tak teratur ..

sme la mcm sye..jangkaan bulan 10,tp lepas scan tukar bulan 11.. tp dh ckp dgn suami,bulan 10 dgn 11 tu ready je la...kalau dia nk kluo awal,awal la...😂

saya ikutkan dah 13 w . edd kalau ikut last period , 27 / 12 . kat buku pink 29/12 . masa scan expected due date dari saiz baby 4/1/23 😂

normal edd.. sy 22/9..kemungkinan kena serah diri 15/9 😂😂.. tu xtermasuk ada penyakit lg.. lg awl kena serah diri nnti..

Normal sis. Sy pon redd🤣mula2 16/11.. skali kene bagi 7/11.. sbb usia baby besar seminggu. Skrg sy da 20 weeks.. 😊

2y ago

Hehe xpe sis, yg penting baby kita sihat.😊😊same la bulan kelahiran baby kita hehe

bila ada sebulan xperiod, jd irregular period, doktor x ambik edd atau umur kandungan ikot lmp kite. mmg ikot scan je

sama ngn sy sis..usia kandungan trlewat 2 mnggu drp tarikh period huhu..mula2 risau pastu lama² redo je

tarikh persenyawaan lambat mybe. and bby growth tunjuk kn 14w bkn 16w.

2y ago

ohh yaker takpa lah macam tuh .. huhuu