normal ka?

hai ibu2 nak tanya normal ka klau ada ccair mcm air kluar dari kemaluan lepas tu bbau? 35week4dy #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

2 Balas

saya 36 weeks dah mmg kdg ada keluar few drop tp tak kerap dan tak banyak. Kadang baby gerak ada rasa cucuk sharp pointing kat vagina tp tak kerap. Saya ada appt ke kk minggu 37 weeks. Doc suruh tunggu smp minggu 37 weeks jika nak bersalin pun supaya tak pramatang, jika kerap sgt than gi je hosp check up. Takut ada leakegas sikit demi sikit tp belum lg ada bukaan lagi. Jd saya slow walk tanpa stress sgt. Masih bg masa utk tgk tanda tanda lain sebelum rujuk ke hosp. Sbb drop itu tak banyak cuma sekali..dua dan bukan tiap hari. Saya pun cadang nak gi scan kat klinic dimana ada yg pro gyne sbb mereka ada scan machine dimana blh baca bukaan dan lihat perlu ke gegas ke hosp. Tp sdg hold dulu sbb naluri hati kata belum tiba waktu lg

Takut air ketuban leaking

2y ago

yaka bahaya ka sis kena pegi klinik ke