Buka buku pinks

Hai ibu2 . Nak tanya ibu2 buka buku pink start berapa weeks ya ? Lupa dah 😅 #secondbaby

12 Balas

memule sy scan kt klinik swasta dlu ..da confirm ade baby kt perut n da tau bape weeks, trus sy call kkia set appointment tuk buat buku pink... xkisah bape weeks pn..sbb nurse lg suke klo kite tau kite prgnant, pastu buat buku awal2..senang diorang nk pntau. tkut de pyakit2 lain kan .dpt tau awl lg bagus.

8 minggu ke atas... nurse bg saya temujnji dtg klinik pada 6/4/22 utk buka buku... masa tu saya 10 minggu lebih sdh... minggu ni saya baru 8 minggu

Cuba sis call kk dlu tnya.. sy bru tdi call.. nurse bgi tarikh appt untuk dtg buka buku pink time tu nnti kndungan sy 9weeks.

Kebanyakkan kk kna buat appointment x silap. Pegi tnya je. Sbb klu kna appointment dia akn bg tarikh ikut week pregnant

3y ago

yes appointment guide nurse akan beri

8-12wks. Boleh buat appointment dulu kat kk, slot selalunya penuh

3y ago

xpe, jika lewat, asalkan dpt slot

8-12 weeks. tapi better call kk dlu. nanti nurse bg appt.

before 12 weeks, the earlier the better

saya buat week ke lima d klinik ksihatan

Depends dgn kk masing2. Call/walk-in tanya

kalau saya pegi 11 weeks