Jaundice baby

Hai ibu² macam mana cara cepat nak kurangkan kuning baby ya?.. dah bagi susu kerap (direct bf) kuning baby masih atas 100.. ada tips tak minta share#pleasehelp

7 Balas

Kalau bf jgn mkn lada hitam halia mknn pntng tu tau. Nti makin tinggi kuning anak. Mcm sy hritu xthu. Mndadak naik kuning anak. Nk bg susu bdn pn susah. Xnmpk brpa bnyk dia mnum. N dia bnyk tido. Puting dh dlm mulut pn xnk isap. Nk tido je. Haha. Lg 1 sy tkot dia kemam2 je xmnum ke kan.. Last sy cmpr fm tiap 2jam bancuh bagi dia mnum berak. Alhmdulilah turun kuning dia.