Breastpump corong vs handsfree

Hai ibu2. Maaf posting agak panjang sikit. Harap ada yg sudi baca... So mcm ni, smlm sy ada pegi try breastpump di pumponthego. Staf situ ukur & tgk keadaan nipple. Pastu dia rekomen utk try yg jenis corong atau ada tubing dulu sbb sy first time mom & xpernah ada stimulation lagi. Sy mmg awal2 dah gtau yg sy nak wearable/ handsfree sbb sy working mom. Then dia bagi sy try dua2 jenis. Mmg xdinafikan yg handsfree tu agak sakit. Staf tu gtau yg kemungkinan boleh leaking kalau pakai handsfree sbb keadaan nipple sy xkeluar sepenuhnya. Jadi sy mcm blur... kalau pakai corong, agak menyusahkan jgk sbb 2 jam skali kena pegi surau utk pump & tunggu situ sampai susu penuh. Kalau handsfree senang je. Tp tulah... agak sakit. Ataupun, mungkin brand handsfree tu yg sakit. Sy try 1 brand je. Sy xboleh nak try byk2 sbb tgh pregnant lagi risau stimulation tu akan ganggu ank dlm kandungan. Jadi sy nak tny ibu2 sekalian, pump handsfree apa yg xsakit ye? Terima kasih pada yg sudi baca sampai habis & jwb soalan sy 😁 #ingintahu #firstmom #firstbaby

2 Balas

cuba tgok ig or tiktok nyusoo. haritu dia ada upload pasal pakai corong pada handsfree breastpump. harap membantu.

2y ago

tq sis.. nanti sy usha2

hai. macam saya guna brand malish. tak sakit. ok je bagi saya

2y ago

oo brand malish ye.. nnti sy survey. tq 🥰🥰🥰