nak tanya

Hai ibu2 kenapa bayi menangis selepas mandi dan macam mana cara nak mengatasi?

1 Balas

Berapa bulan? Klu belum setahun lps mandi lap perlahan-lahan keringkan badan pastu ltk minyak kt perut/kaki pakai stokin takut masuk angin. Klu dah setahun mmg tak nak keluar dlm air nk main2 je. Cuba ckp ngn dia “dah hbs masa mandi bye2 air masa utk pakai baju dah” cmtu. Pastu tnya nk pakai baju mna biar dia pilih sndir. Sy buat semua ni ngn anak sy yg dah setahun Alhamdulillah dah tak cerewet.

4y ago

Baby baru 1bulan lebih