Berat badan

Hai ibu2, boleh tak saya nak tanya pendapat. Sepatutnya bila pregnant berat bdan kita dalam sebulan kena naikkan berapa kg ya? Saya confius, ada yang kata naik sikit je ada yang kata kena 1kg je. Kalau terlebih sikit takpa ke? Sebelum ni alahan berat naik turun sbb tak selera makan, skarang dh lalu nk makan berat pn naik. Boleh beri pendapat masing2 tak thankyou ye #ingintahu #bantusharing

1 Balas

Depend BMI... Boleh google total kenaikan berat ideal sepanjang tempoh hamil, then boleh bahagikn utk tahu jumlah setiap bulan...

3y ago

thankyou, tapi kenapa takleh tgok gambar ni kabur hehehe