CREAM STRETCH MARK

Hai ibu² biasa start guna cream stretch mark tu masa kandungan berapa week ya ? kena pakai dari awal kandungan atau tunggu perut besar ? cream apa yg bagus ? TQ #firstmom #ingintahu

5 Balas

Krim tu pakai sebelum perut besar pun dah boleh supaya perut tak tegang dan jd stretch mark. Tujuan pakai tu supaya kulit kekal lembab so kulit tak pecah atau tegang. Sy pakai palmer cocoa butter tapi agak pekat so jd rimas. Nak pakai minyak bio oil pun boleh. Ikut mana yg sis selesa asalkan kulit perut lembab je dah ok dah pakai brand apa pun

Palmer's strecth mark okay sangat. Anak pertama memang tak ada strecth mark walaupun gatal-gatal. Sekarang 2nd (11W). Masih guna lotion strecth mark yang sama.

1y ago

Lotion botol putih, yang jenis oil kalau kering sangat baru pakai.

kwan sy siap pesan suruh beli awal awal . tp sy bru 3 bln je nt nt jela hahahah walaupun kdg area perut ni gatal2 , tergaru2 hahahaha

1y ago

perut kalau da strt besar , boleh dah kot sapu .

Sya pakai lotion allano je . Dari awl tau pgnt terus pkai ..

Saya guna masa trimister ke-2 sbb nak bajet haha

1y ago

ouhh sis pakai cream apa ? mind to share 😊