Baby tak menyusu waktu malam(12am-6am),baby 2bulan lebih

Hai ibu2, baby sy waktu siang kerap menyusu 2-3jam tapi bila malam boleh jadi 6-8jam tak menyusu..sy kunci jam setiap 2jam tp tetap tak sedar,bunyi anak merengek pun xdgr😅..adakah ini boleh ganggu kenaikan berat baby?ada tak ibu2 yg ada pengalaman sama tapi berat baby still naik dgn jayanya? Sebab sy first time ada easy baby yg kurang menangis, before ni anak sy high demand mmg xsempat tdo nyenyak pun..#pleasehelp #ingintahu

1 Balas

jika bby tdo lena.puan try je kejutkan dia bngun esp jika dia msih myusu bdn......sbb wktu malam adalah wktu trbaik tuk susukan anak sbb susu pd wktu malam.mengndungi lemak bgus tuk naikkan berat bdn anak... jika nak tahu lebih lanjut ttg pnyusuan susu bdn yg spttnya ..puan blh try follow ig pakar lactating nm nadmasrom dan juga noorfazila_bt_abdul_rahman..ms sy dlu sy byk belajar dr pakar lactating ni.. alhamdulillah dpt susukan ank hingga umur 2 tahun 1 bulan

2y ago

terima kasih puan atas info..